Türkiye'nin ilk 'Afet Hastanesi' Bursa'da

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Depreminin ardından Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde yapımına başlanan ve Türkiye'de ilk olacağı bildirilen ''Afet Hastanesi''nin, gelecek yıl hizmete girmesi planlanıyor.

Herhangi afet durumunda birkaç saat içerisinde ''Afet Hastanesi''ne dönüşebilecek yapı, normal zamanda göz polikliniği olarak kullanılacak.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Manavoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın, Marmara Depreminde hasar gören bölgelerin acısını en yoğun yaşayan illerden biri olduğunu hatırlattı.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin de depremin taze acısını yaşayan sağlık kuruluşlarının başında geldiğini ifade eden Manavoğlu, ''O günkü şartlarda, olağanüstü bir çaba gösterildi. Biz bunu unutmadık. Bunun ışığında yeniden bir yapılanma sağlamaya çalıştık ve afet hastanesi yapmaya karar verdik'' dedi.

Manavoğlu, ''Afet Hastanesi''nin, büyük depremlerde ayakta kalabilecek, yoğun bakım hizmetleri verilebilecek, ameliyat yapılabilecek ve lojistik desteğin sağlanabileceği bir merkez olacağını belirterek, ''9 şiddetindeki depremlere dayanıklı bir bina inşa ettik. Eğer afet hastanesi binası yıkılırsa zaten afet anında yapılacak bir şey kalmamıştır'' görüşünü dile getirdi.

Herhangi afet durumunda birkaç saat içerisinde afet hastanesine dönüşebilecek yapının, diğer zamanlarda göz polikliniği olarak kullanılacağını anlatan Manavoğlu, şöyle konuştu:

''İnşaat başlayalı 4 yıldan fazla süre geçti ama normal zamanlarda bir klinik olarak kullanabilmek için yaptığımız proje değişiklikleri nedeniyle binanın inşaat süresi uzadı. Türkiye'de bir ilk olacak afet hastanesinin inşaatını, 2007 yılının ortalarında bitirmeyi planlıyoruz. 10 bin 800 metrekare alana sahip 3 katlı binanın üst 2 katı, normal zamanda bir nevi göz hastanesi olarak hizmet verecek, alt katı ise eczane ve malzeme deposu olarak kullanılacak. 4 ameliyathane bulunacak binada, afet zamanında 60 hastaya yoğun bakım hizmeti verebileceğiz. İhtiyaç halinde bunu 2 katına çıkarma imkanımız var.''

Manavoğlu, Tıp Fakültesi Hastanesi binası ile ''Afet Hastanesi'' binası arasında bir tünelle bağlantı kuracaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber